Thursday, 15 October 2009

Politiek in Prent 2008/ Expo & Live politcal cartoon battle in Arnhem
Politiek in Prent 2008 is een rondreizende expositie georganiseerd door de Stichting Pers & Prent van gepubliceerde politieke illustraties in Nederlandse dagbladen.
Café Brasserie Dudok Arnhem huisvest de expo van 1-10 t/m 2 -11-2009.  Erg leuk was de live battle tussen 5 cartoonisten op 1 oktober 2009 tijdens de opening in Dudok: Hajo, Argus, Trik, Tom Janssen en Nanne Meulendijks.
Cartoonthema voor de battle was " Arnhem groenste stad van Europa".
Erg leuk aan elkaar gepraat door cartoonist  Jos Collignon en jurileden o.a. cartoonist     Joep Bertrams, Museum voor Moderne kunst Arnhem en Stripwinkel De Noorman.
1e prijs van de live battle werd gewonnen door Argus met de cartoon: "Koningin bezoekt de Arnhemse Vogelaarwijk Malburgen".
Mede sponsor: dagblad De Gelderlander had een wedstrijd voor haar lezers uitgeschreven om een cartoon in te zenden.
1e prijs welverdiend door Martin van Gelder die een mooie verse cartoon had gemaakt met Rutte als superman en 2e prijs door Hugo Freutel die een "oudje" uit 2008 had ingestuurd: "Wilders op het matje bij Balkenende over het rumoer van zijn film Fitna".
Onze prijzen van de Gelderlander: een workshop onder leiding van meester cartoonist Jos Collignon die al jaren voor de Volkskrant tekent.
Andere sponsoren van expositie: Spoorzicht Kunst & Design
Politiek in prent zie ook het Persmuseum Amsterdam.

Koptelefoons op met het commentaar van  interviewer Jos Collignon.

1 comment:

yaqehour said...

Keep posting stuff like this i really like it

online pharmacy